2009-06-16 15:16:06• hírek • Szatmar.ro

Osztályozó előtt a Mikola

Szerdán Margittán a szezon legfontosabb meccse vár a mikolai Turulra.

A Bihar megyei Margittán keresztül vezethet a Mikolai Turul útja a labdarúgó országos bajnokság harmadik vonalába. A Szatmár megyei bajnoknak azonban nem lesz könnyű dolga, elképzelhető ugyanis, hogy egy második vonalbeli együttes lesz az ellenfele.

Bár zavarosnak tűnik, a rejtély nyitja igen egyszerű. A Mikola ellenfele a Szilágysomlyói Silvania második számú csapata. Ez a hétvégén dőlt el, mivel a somlyóiak első csapata a Caracal és a Borosjenő legyőzésével feljutott a második vonalba. Amennyiben ez nem történt volna meg, akkor a Galgó lett volna a Mikola ellenfele, mivel a Silvania két csapata nem szerepelhetett volna ugyanabban a sorozatban. A szabályzat értelmében azonban az első csapat bármely játékosa pályára léphet a második gárdában is. Kérdés, mik a szándékai a szilágyi klub vezetőinek. A mikolaiak tudják a céljaikat, ami nem más, mint a feljutás. Pontosabban a visszajutás.

A Mikola két évvel ezelőtt már megvívott egy sikeres osztályozót az aradi Pankota ellen. A következő szezonban meg is állta a helyét becsülettel a harmadik vonalban, ám anyagi problémák miatt egy év után búcsút kellett inteniük a Liga III-nak. A negyedik osztályt megnyerve azonban ismét próbálkozhatnak.

„Elméletileg mindenki játszhatna a Silvania első csapatából a másodikban is, de nem tudom milyen szándékai vannak a klubnak, fel akarnak-e jutni vagy sem. Mi mindenesetre a harmadik ligában akarunk játszani, már vannak kisebb jelzések arra, hogy támogatók is fognak akadni", nyilatkozta Dobos Csaba, a Turul elnöke.

A Silvania nagycsapatát mellesleg nagyrészt a Szatmárnémeti Somesul korábbi játékosai alkotják, sőt, két, egykor a Mikolában is megforduló futballista is van a keretben Danila és Puti személyében.

A Turul hétfő óta Tasnádon edzőtáborozik, így készülve a osztályozóra. Ami a hiányzókat illeti, Coman és Gavrus szerepvállalása kérdéses, mindketten sérüléssel bajlódnak.

Dobos azt is elmondta, hogy megközelítőleg 100 szurkoló kíséri majd el a csapatot. A buszok 14 órakor indulnak Mikolából és fél óra múlva a Károlyi út parkolójában lehet csatlakozni az utazókhoz. Az utazás oda-vissza 15 lejbe kerül.

A Mikolai Turul kerete: Coman, Görbe - kapusok; Sándor, Vădan, Tripon, Bumb, Birta, Negrean, Mureşan, Berci, Maxim, Lung, Pop. M, Mare M., Mare G., Lung, Găvruş, Popan, Ignat, Orosz. Edző: Milu Petric.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: